0882 792 269

В количката имате 0 артикула на стойност 0.00 лв.преглед и поръчка
Нямате продукти, добавени в пазарската Ви количка

Идеалният дамски бански според формата на тялото

Намирането на подходящ бански костюм може да бъде толкова лесно, колкото да се огледате в огледалото. Вместо да пробвате безброй модели бански костюми, просто преценете какъв тип тяло имате и изберете бански, който разкрива най-добре Вашите качества. Тази статия ще ви помогне да намерите идеалния дамски бански въз основа на вашата индивидуална фигура.

дамски бански според формата на тялото

Петте основни форми на женското тяло са пясъчен часовник, правоъгълник (банан),  триъгълник (круша), обърнат триъгълник (ягода) и овал (ябълка). За да разберете каква е формата на Вашето тяло, застанете пред огледало в пълен размер, без дрехи или по бельо. Ако обаче искате да бъдете по-конкретни, вземете шивашки метър и направете няколко измервания - обиколка на бюста, обиколка на талията и обиколка на ханша. 

Фигура тип “Пясъчен часовник„

дамски бански за фигура тип пясъчен часовник

За щастие на дамите с фигура пясъчен часовник, този тип тяло е лесно да се разпознае. Дамите с фигура на пясъчен часовник обикновено имат талия, която е значително по-тясна от горната и долната част на тялото им, а раменете и бедрата са много сходни по ширина. Дамите с този тип тяло може да имат по-пълен бюст, ханш и бедра. 

Основни характеристики на дами с фигура “Пясъчен часовник”

 • Добре изразена талия;
 • Фигура с лесно забележими извивки;
 • Измерванията на бюста и ханша са приблизително еднакви;

Имате стройна и добре пропорционална фигура, която ви позволява да носите това, което ви харесва, така че се възползвайте максимално!

Подходящи горнища на бански

Горнище без презрамки тип Бандо, балконет, бански с триъгълно горнище - с всичко ще изглеждате добре! Можете да се обличате, както Ви харесва: щампи, ресни, флуоресцентни цветове и други. Изпробвайте най-новите тенденции и оригинални стилове!

Подходящи долнища на бански

Бикини рио, бразилиана, прашка или полупрашка със странични ленти или връзки ще подчертаят вашата фигура.

Бански от две части подчертават идеално пропорционалните рамене и ханш на фигура с пясъчен часовник.

Какво да избягвате

 • Дисбаланс на горната и долна част на Вашето тяло;
 • Вие сте много хармонични. Запазете така своята визия. Освен това, можете да носите каквото искате!

Фигура тип “Правоъгълник„ (Банан)

дамски бански за фигура тип правоъгълник или банан

Имате ли правоъгълна форма? Късметлийка сте, защото имате формата на моделите! Тази форма на тялото се отличава с това, че бедрата и раменете са с еднаква или сходна ширина. Талията е с права и неясна линия. Този вид извивки са известни още, като „атлетично“ или „бананово“ тяло. Ако това е вашият тип тяло, вероятно имате среден или малък бюст, но не позволявайте това да Ви попречи да имате неотразим стил на плажа! 

Основни характеристики на дами с фигура “Банан”

 • Тялото не е особено закръглено;
 • Няма ясно изразена талия;
 • Ширината на раменете и бедрата е приблизително еднаква.

Ключът е да изберете бански, който предефинира талията ви и придава пълнота на горната и долната част на тялото ви. Потърсете подходящи, бански костюми с твърди чашки, за да създадете тези извивки. Стойте далеч от хоризонталните ивици, те ще разширят талията ви. Изберете дизайни с диагонални линии, които ще усилят визуално и подчертаят извивките на Вашата талията, както и бански с дълбоки деколтета, за да изпъкне бюста Ви.

Подходящи горнища на бански

Изберете бански с триъгълно горнище, за да балансирате квадратните рамене. Опитайте горнище с подплънки или бански с push up ефект, семпъл дизайн или с халтер деколте и аксесоар с ресни, волани, пискюли. За да добавите женственост към стила си, изберете много съблазнителен топ от балконе.

Подходящи долнища на бански

Изберете всичко, което придава пълнота на вашите извивки, като например бански с висока талия, странични връзки, аксесоари или колани. Графичните тропически, флорални или петнисти щампи и привличащи вниманието модели също са добър избор.

Какво да избягвате

 • Вертикални ивици;
 • Бански костюми с къси панталони;
 • Тип Бандо горнище - те могат да подчертаят липсата на извивки на горната част на тялото.

Фигура тип “Триъгълник„ (Круша)

дамски бански за фигура тип триъгълник или круша

Фигура тип триъгълник или по-известна, като круша е един от най-често срещаните типове женско тяло. Вие имате крушовидна форма на тялото, ако имате тънки рамене, добре дефинирана талия и бедрата ви са по-едри от бюста.

Основни характеристики на дами с фигура “Круша”

 • Раменете са по-тесни в сравнение с бедрата;
 • Талията е по-широка от бюста;
 • По-закръглени задни части и по-пълни бедра.

Тъй като долната част на тялото ви е по-голяма от горната, ключът е да балансирате визуално фигурата си, като подчертаете горната си половина, като отклоните вниманието от долната част на тялото Ви.

Подходящи горнища на бански

Играта на раменете и бюста ласкае формата на тялото ви, така че изберете бански горнища тип Бандо или такива с твърди чашки, push up ефект, щампи, ресни, волани, всичко, което акцентира бюста. Привличайки повече внимание към раменете и бюста, Вие ще създаде пропорционален външен вид на тялото.

Подходящи долнища на бански

Заложете на семплите цветове. Изберете по-изчистени модели, тъй като искате да избегнете „обемния“ вид. Заложете на долнища на бански без странични възли по ханша или бански с поличка, защото те също могат да прикрият деликатно по-едрите Ви бедра и седалище. Бански с висока талия могат да удължат Вашата фигура и да Ви осигурят класическа визия.

Подходящи цели бански

Изберете модел цял бански с твърда чашка или push up ефект. Може да бъде украсен с извивки и детайли в горната част. Обърнете внимание и на моделите с гол гръб или цели бански с V образно деколте и връзки. По този начин ще привлечете вниманието на хората да се фокусира върху вашите положителни линии и извивки.

Какво да избягвате

 • Колани около бедрата;
 • Волани и пискюли по долната част на банските;
 • Бански тип къси панталони - те само ще подчертаят по-широките ви бедра.

Фигура тип “Обратен триъгълник„ (Ягода)

дамски бански за фигура тип обратен триъгълник или ягода

За разлика от тялото с форма на триъгълник, този тип женско тяло се характеризира с рамене, които са по-широки от бедрата, и често се нарича „ягода“. Ако това е вашият тип тяло, талията ви може да е по-слабо дефинирана и тялото ви да се стеснява от раменете към бедрата.

Основни характеристики на дами с фигура “Ягода”

 • Раменете са по-широки от бедрата;
 • Слабо дефинирана талия;
 • Фигурата се стеснява от раменете към бедрата.

Фигурата ви е атлетична, малко мъжествена, често се среща при дами с малък бюст и дупе. Банският, който ще Ви подхожда най-добре, ще направи фигурата ви да изглежда по-женствена.

Подходящи горнища на бански

Бански с триъгълно горнище, което подчертава деколтето ви. Горнището може да бъде с или без подплънки според размера на бюста ви и с тънки презрамки, завързани на врата. Опитайте горнища за плуване, които покриват по-голямата част от горната част на тялото ви, за да запазите фокуса върху бедрата си и създадете балансиран външен вид.

Подходящи долнища на бански

Бански тип къси панталони, бикини с по-широки странични ленти, странично завързани модели, шарки, помпони, ресни, волани, пискюли, вертикални ивици .Изберете долнище на бански с елементи, които подчертават бедрата и привличат вниманието към долната част на тялото ви.

Подходящи цели бански

Ако предпочитате цели бански костюми, изберете асиметричен дизайн, като модели с едно рамо или дълбоко деколте с презрамки.

Какво да избягвате

 • Високо деколте и всякакъв вид украса в горната част на банските;
 • Принтове и цветове, които привличат вниманието към горната част на тялото Ви;
 • Долнища с ниска талия.

Фигура тип “Овал„ (Ябълка)

дамски бански за фигура тип овал или ябълка

Овалната форма на тялото, позната още, като ябълка е кръгла, с добре балансирани ханш и рамене. Дамите с тази форма на тялото обикновено имат среден или голям бюст, стройни крака и по-малко видима или неопределена линия на талията. 

Основни характеристики на дами с фигура “Ябълка”

 • Раменете са широки колкото бедрата;
 • Няма ясно изразена талия;
 • Правилни пропорции на тялото, обикновено със стройни крака.

Съюзник на плажа е бански костюм, който подчертава деколтето Ви, оптически оформя вашата талия и отвлича вниманието от корема ви.

Подходящи горнища на бански

Избирайте горнища на бански с много по-дебели презрамки или с халтер деколте, което ще подобри бюста Ви и насочи вниманието към него, а не към корема. Горнище с подплънки или push up ефект може също да добави обем на бюста Ви, ако сте с по-малък размер гърди. Ще предизвикате интерес без да се натрапвате с леки шарки и ярки цветове. Горнище тип танкини или цял бански костюм е най-добрият ви приятел, ако сте с форма на ябълка. 

Подходящи долнища на бански

Банските с висока талия и не много изрязани са най-подходящи, защото придават на ханша по-закръглен вид, което прави талията оптически да изглежда по-малка. Привличащите вниманието шарки и по-тъмните цветове са идеални.

Какво да избягвате

 • Колани около корема;
 • Волани и пискюли;
 • Принтове и цветове, които привличат вниманието към корема ви.

Да изглеждате страхотно и да се чувствате добре на плажа е лесно, когато имате бански костюм, който отговаря на формите на Вашето тяло. Завършете бягството към плажа с бански костюм, който ласкае Вашите извивки и започнете Вашето перфектно лято.

Онлайн магазин OnMag.bg предлага луксозни дамски бански изработени от бързосъхнеща материя, която осигурява UV защита (UPF 50+). Банските костюми са устойчиви на хлор и слънцезащитен крем, което ги прави чудесен избор, както за море, така и за басейн.

Ако Ви хареса статията "Подходящият бански според формата на тялото ни", може да разгледате още интересни и любопитни четива в нашият Блог!

Коментари1Micah Spradling
(11.04.2023 в 15:59)
buy cialis in perth australia cheap viagra cialis online can you buy cialis without prescription online apotheke deutschland cialis cheap cialis soft

Нов коментарВашето име :
Коментар :
Въведете кода :


« Назад към всички публикации